måndag 19 januari 2009

Eld är inredning

När Hundra Reklambyrå fick Keddy som uppdragsgivare för ungefär tio år sedan pratade eldstadsbranschen enbart om hur effektiva deras produkter var och hur mycket pengar man som villaägare kunde tjäna på att installera en eldstad. Det var viktigt att ro hem Råd & Röns "Bäst i test". Annonserade gjorde man endast i "Vi i villa" och liknande tidningar.

Hundra Reklambyrå presenterade en helt ny strategi. Positionen att eld var en del av ditt hems inredning var ledig. Statementet "Eld är inredning" lanserades genom fotografier där inredningen var en större del av bilden än produkten. Eldstaden skulle kännas som en naturlig del av rummet. Om eldstaden plockades bort skulle någonting viktigt saknas i bilden. En stor del av positioneringen gick ut på att byta mediastrategi. Keddy fortsatte att annonsera i te x "Vi i villa", men nu med mindre produktannonser. En stor del av mediabudgeten placerades istället i breda inredningsmagasin som Sköna Hem, Hem ljuva Hem och Recidence. För att verkligen markera plats annonserades med uppslag istället för helsidor. Från början var det art Director Claes Johansson, copywriter Carl-Henrik Monrad-Aas och projektledare Johan Belin som skötte Keddys lansering. Produktionsledare var på den tiden Mia Andersson, numera Mia Hallberg. Fotograferade gjorde Curt Wass. Stylade gjorde Mikael Beckman och Pernilla Warnhammar.

När jag kom till Hundra 2001 tog jag tillsammans med copywriter Lisa Olsson över kontot. Copywriters, projektledare och produktionsledare har kommit och gått, men jag var Keddy trogen i sju års tid. Fotat har framförallt Mats Bengtsson gjort, men också Robert Nilsson. Stylister har under min tid varit Pernilla Warnhammar, Elenor Störby och Pernilla Åsberg. De två senare är båda kopplade till Parasoll fotografagentur.

Fr o m 2009 ligger kontot hos Living. Keddy ville efter tio års tid se vad en annan byrå kan åstadkomma med Keddys varumärke. Jag önskar dem självklart lycka till!

Uppslag vecko- & månadspress:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar